Pedagogisch medewerker

Voor de uitbreiding van ons team in Amsterdam zoekt Zigzag een pedagogisch medewerker (met affiniteit voor het geven van eetbegeleiding) voor 24/32 uur per week.

 

“Help jij ons ontwikkelen”?

Bij Zigzag draag je bij aan een optimale ontwikkeling van kinderen met uiteenlopende zorgvragen. Dit doe je samen met een professioneel team. Met elkaar denken we na over de ontwikkeling van de hulpverlening en daarbij ook de ontwikkeling van de organisatie.

De aanmeldingen van kinderen met eetproblematiek groeit en om die reden zijn wij op zoek naar een collega die ons eet-team komt versterken.

Doel van de functie

Binnen een veilige en stimulerende omgeving de oorzaak en de in standhoudende factoren van de eetproblematiek achterhalen. Door middel van een op maat gemaakt plan van aanpak de eetproblematiek minimaliseren dan wel oplossen.

Kindgerichte zorg leveren die gebaseerd is op de methodiek zoals omschreven in het pedagogisch beleid en het pedagogisch werkplan. Preventief en doelgericht handelen om mogelijke problemen in de opvoedsituatie te voorkomen.

Uitvoeren van de pedagogische zorg

Je bent pedagogisch zorginhoudelijk verantwoordelijk voor de begeleiding van het kind en de ouders. Hierin betrek je indien noodzakelijk ook (verpleegkundige) collega’s en overige betrokken disciplines. Hierbij staat de begeleiding rondom de eetproblematiek voorop.

Daarnaast voer je de algemene pedagogische zorg uit waaronder invulling geven aan themagerichte activiteiten en het stimuleren van de totale ontwikkeling van het kind. Dit alles voer je uit volgens de richtlijnen, protocollen en het pedagogisch beleid van Zigzag. Hierbij voer je evaluatiegesprekken over de voortgang met ouders en betrokkenen.

Wat verwachten we van je?

 1. Affiniteit met kinderen met eetproblematiek en de bereidheid om je te verdiepen en je kennis te verbreden over deze doelgroep.
 2. Dat je in staat bent de zorgvraag te inventariseren en de nodige hulpverlening rondom het kind binnen Zigzag te organiseren.
 3. Een goede samenwerking binnen een multidisciplinaire omgeving.
 4. Het investeren in het contact met ouders en de relatie tussen ouder en kind door middel van pedagogische interventies.

Gevraagde kennis/opleiding

 1. HBO SPH, pedagogiek of vergelijkbare afgeronde opleiding met HBO werk- en denkniveau.
 2. Kennis van en inzicht in ontwikkelingsfasen van kinderen van 0 tot en met 4 jaar.
 3. Kennis van observatietechnieken en adequaat rapporteren.
 4. Specifieke kennis met betrekking tot de specialisatie eetbegeleiding is een pré.

Competenties

 1. Anticiperen/flexibel/stressbestendig
 2. Betrokkenheid/empathie
 3. Coachen/conflict hanteren/sturen
 4. Communicatief vaardig/sociale vaardigheden
 5. Creativiteit (in denken en doen)
 6. Helikopter view
 7. Natuurlijk overwicht
 8. Punctualiteit en nauwkeurigheid
 9. Vakkundigheid

Wat wij je bieden

 1. De mogelijkheid om jezelf te ontwikkelen.
 2. Gemotiveerde collega’s.
 3. Een stimulerende en fijne werksfeer.
 4. Uitdagende casuïstiek.
 5. Het verbreden van kennis door het volgen van scholing en bijwonen van symposia zodat je zorg op maat kunt blijven leveren.
 6. Salariëring: de functie van pedagogisch medewerker binnen Zigzag valt onder de Cao-ziekenhuizen

Interesse?

Wil je een dagje meelopen of eerst kennismaken? Neem dan contact op met Angelique de Wit; 020-4111993 (optie 3) of 06-11054686 of vul onderstaand contactformulier in.

  Geslacht:
  VrouwManWil ik niet zeggen

  Upload je CV

  zigzag staat voor
  • Zorgzaam
  • Innovatief & deskundig
  • Gelijkwaardig
  • Zichtbaar
  • Aandacht
  • Geborgen & hartelijk