Meryn heeft een motorische beperking en een ontwikkelingsachterstand

Meryn heeft een motorische beperking en een ontwikkelingsachterstand door een neurologische aandoening. Omdat Meryn extra aandacht en therapie nodig heeft zijn wij via het revalidatieteam van het VUmc bij de therapeutische peutergroep (tpg) van Zigzag terecht gekomen.

Toen Meryn startte bij Zigzag vonden wij het heel spannend: Hoe zou hij het vinden? Zou hij wel kunnen wennen? Weten ze wel hoe ze met Meryn om moeten gaan en snappen ze hem wel? Al onze zorgen bleken niet nodig. Meryn heeft in het begin erg moeten wennen, maar daar was veel aandacht en begeleiding voor en hij heeft het nu heel goed naar zijn zin bij Zigzag. De sfeer is prettig: een lichte, huiselijke en veilige omgeving. Wanneer het weer het toelaat kunnen de kindjes heerlijk buiten spelen.

Niet alleen voor Meryn, maar ook voor ons als ouders is er goede begeleiding: we kunnen altijd bij Zigzag terecht als we vragen hebben, of om te overleggen. We worden goed op te hoogte gehouden van hoe het met hem gaat tijdens zijn dag op de groep. Het contact met de medewerkers van Zigzag is laagdrempelig, open, prettig en vertrouwd. Zij hebben veel ervaring en denken graag met ons mee.

Zigzag heeft veel voor ons betekend. Meryn krijgt therapie in combinatie met opvang waar hij samen met de andere kindjes kan oefenen en spelen. Zij leren veel met én van elkaar. De vele afspraken voor verschillende therapieën zijn weggevallen, wat veel rust geeft. Onze vrije tijd kunnen we nu fijn samen met Meryn besteden en hij kan gewoon kind zijn zonder allerlei verplichtingen.

Meryn krijgt de extra aandacht die hij nodigt heeft die een reguliere opvang niet kan bieden. Hij heeft flinke stappen gemaakt, in schoolse vaardigheden, communicatie en motorisch. Hoe het ook verder gaat, deze groei en ervaring neemt Meryn de rest van zijn leven mee! Wij gunnen ieder kind die extra zorg en aandacht nodig heeft een fijne plek bij Zigzag.

zigzag gewoon bijzonder voor uw kind!