Veilige en fijne speelplek voor Donieck

We kwamen bij Zigzag en wisten meteen: eindelijk komt er een einde aan onze zoektocht naar een veilige en fijne speelplek voor onze toen nog dreumes Donieck.

Met een maand of acht ontdekten we dat hij een anafylactische reactie kon krijgen bij aanraking van bepaalde voedingsmiddelen. Daarna bleek dat het leven een stuk gecompliceerder werd met de rap toenemende ernstige voedselallergieën van onze kleine man en wat dat betekende voor ons gezin en onze omgeving. Spelen was riskant, kleine kinderen stoppen immers vaak wat in hun mond. Donieck was daarom min of meer veroordeeld tot het spelen onder toezicht van z’n ouders. We zochten daarom een fijne, veilige speelplek waar hij ook eens heerlijk kon boeven en zich kon ontwikkelen, zoals hij dat nodig had.

Met hulp van de orthopedagoog en Mee werden we verwezen naar Zigzag.  Het voelde direct zo goed en fijn. Een hartelijke ontvangst, de verzekering dat de benodigde formulieren voor de indicatie geregeld zouden worden, dat er veilig taxivervoer mogelijk was (en hoe lief zijn ze op de taxi!), het rondkijken op de groep, en niet te vergeten hoe overtuigend enthousiast onze kleine man was. En hoe fijn om eindelijk eens mensen te spreken die het leuk vonden dat hij zou komen. Ondanks dat op dat moment voor Zigzag een kind met heftige voedselallergieën tamelijk nieuw was, werd meteen een goed plan van aanpak gemaakt (een eigen kinderstoel, apart servies, starten op een kleine overzichtelijke groep etc.). Dat gaf ons al veel rust. Toen hij van de babygroep naar de peutergroep ging kwam hij even allergisch thuis. Er werd direct gekeken naar de oorzaak en ingegrepen: een ander soort broodbeleg. Probleem opgelost.

Zo leerden wij als ouders om de zorg los te laten en vertrouwen te hebben in Zigzag. De korte communicatielijnen, de leuke manier om je op de hoogte te houden van het wel (vooral!) en wee van je kind, maakt het voor ouders echt makkelijker om je zorgenkind uit handen te geven. En Donieck: hij komt altijd weer blij thuis en het is voor ons zó fijn om hem te zien opbloeien, te zien hoe hij vriendjes maakt en thuis vertelt over z’n juffen en belevenissen.

zigzag gewoon bijzonder voor uw kind!