Zorg voor friends

Only Friends is een sportclub speciaal voor kinderen en jongvolwassenen met een beperking. Deze bijzondere club telt bijna 700 leden die 24 verschillende sporten kunnen beoefenen op het Friendship Sports Centre in Amsterdam Noord.

Het activiteitenprogramma Zorg voor Friends van Zigzag (Sport BSO) overbrugt de tijd tussen sport aan de ene kant en schooltijd of werk aan de andere kant. Deze ‘buitenschoolse opvang’ is een ideale oplossing om ouders en begeleiders zorg uit handen te nemen. Voor de kinderen is het een ontspannen tijdverdrijf voordat de sportactiviteit begint.

Deze speciale (Sport) BSO is een ideale oplossing om ouders en begeleiders zorg uit handen te nemen

Voor welke kinderen

Zorg voor Friends is speciaal bedoeld voor kinderen en jongvolwassenen met een beperking die graag willen sporten. Zij hebben vaak een continurooster op hun basisschool of school met Speciaal Onderwijs en hebben vandaar uit behoefte aan opvang tussen 15:00 uur en 18:00 uur.

Individueel programma

Zorg voor Friends bestaat uit professioneel begeleide spel- en doe-activiteiten in een veilige en vertrouwde omgeving op het Friendship Sports Centre in Amsterdam Noord. De activiteiten worden afgestemd op de individuele behoeften en mogelijkheden. De speciaal voor dit doel ingerichte activiteitenruimte beschikt over alle noodzakelijke voorzieningen en (medische) apparatuur. De groep bestaat uit maximaal 10 deelnemers.

Meer lezen over deze naschoolse opvang met een sportief karakter? Download hier de flyer!

Partners

Zorg voor Friends is een initiatief van Only Friends en Zigzag. Hier meer over deze beide partners:

Only Friends is begonnen als een particulier initiatief van Amsterdammer Dennis Gebbink. Zijn zoon Myron heeft een motorische beperking en was niet op zijn plaats bij een reguliere voetbalclub. Dennis richtte daarom in 2000 Only Friends op, een sportclub voor kinderen met een beperking. In 2010 kreeg Only Friends een eigen sportaccommodatie en werd Friendship Sports Centre officieel geopend. Lees hier meer over de activiteiten van Only Friends.

Zigzag is al vijftien jaar actief in Amsterdam en Hoorn als aanbieder van kwalitatief hoogwaardige zorg en dagopvang voor elk kind dat intensieve zorg of een beetje meer aandacht nodig heeft. Zigzag schept de voorwaarden voor ouders om te werken en te ontspannen, terwijl hun kind in een veilige, beschermde omgeving is.

Kosten en voorwaarden

Het tarief voor Zorg voor Friends is afhankelijk van de zorgbehoefte. Zigzag zal individuele overeenkomsten sluiten met ouders/verzorgers. Zorg voor Friends komt in aanmerking voor een vergoeding. Deze vergoeding kan aangevraagd worden bij het wijkteam van de gemeente waar u woont. In sommige gevallen kunnen de kosten (mogelijk) worden gefinancierd uit het PGB dat ouders voor hun kind hebben. Vervoer naar Zigzag op het Friendship Sports Centre gebeurt in overleg.

Openingstijden

Zorg voor Friends is twee middagen per week open. De openingstijden zijn:
Dinsdag van 15.00 uur tot 18.00 uur
Donderdag van 15.00 uur tot 18.00 uur

In overleg zijn andere middagen ook mogelijk. Neem daarvoor contact met ons op.

Sluitingsdagen

Zorg voor Friends is op de volgende vaste feestdagen gesloten:
Nieuwjaarsdag – hele dag
2e Paasdag – hele dag
Koningsdag – hele dag
Bevrijdingsdag – hele dag
Hemelvaartsdag – hele dag
2e Pinksterdag – hele dag
1e Kerstdag – hele dag
2e Kerstdag – hele dag

Tijdens de schoolvakanties is deze locatie gesloten.

Nieuwsgierig geworden?

Adres en route

Beemsterstraat 652
1027 ED Amsterdam
Telefoon Zigzag. (020) 49 41 296 / (06) 21 60 7223 (Petra de Jong)
E-mail: info@zorgvoorfriends.nl

zigzag staat voor
  • Zorgzaam
  • Innovatief & deskundig
  • Gelijkwaardig
  • Zichtbaar
  • Aandacht
  • Geborgen & hartelijk