Amsterdam Zuid

Locatie Amsterdam-Zuid is prachtig gelegen aan de Amstel en het Martin Luther King Park. Het is gevestigd in ’t Kabouterhuis. Sinds januari 2012 heeft Zigzag hier drie groepsruimten. Het pand is in 2012 volledig gerenoveerd. De locatie ligt zeer centraal, vlakbij de ring A10 en op loopafstand van het Amstelstation.

Locatie Amsterdam Zuid heeft drie verticale groepen. Per groep wordt zoveel mogelijk een leeftijdsgericht dagprogramma gevolgd. De groepsruimtes zijn licht en ruim en geven de kinderen een veilig en vertrouwd gevoel. Inrichting en spelmateriaal zijn uitdagend en stimulerend, afgestemd op de behoeften en ontwikkelingsfase van de kinderen.

Onze locatie heeft drie verticale groepen. We draaien zoveel mogelijk een leeftijdsgericht dagprogramma per groep

Groepsruimtes

Twee van de groepen zijn met elkaar verbonden door een verschoonkamer en keuken. De groepsruimtes hebben veel ramen, waardoor er altijd zicht is op elkaar. De groepen hebben door middel van openslaande deuren direct toegang tot de royale eigen (speel)tuin en kijken erop uit. Zo kan er veilig buiten gespeeld worden. De speeltuin biedt genoeg mogelijkheden voor ontdekken, spelen en fietsen en is op een natuurlijke manier in tweeën gesplitst. Peuters kunnen rondrennen terwijl de baby’s rustig de omgeving kunnen ontdekken.

Vroegbegeleidingsgroep

Bij deze groep ligt de focus op stimulatie van kinderen die in hun jonge jaren net iets meer aandacht nodig hebben.

De kinderen op deze groep krijgen drie keer per week multidisciplinair therapieën aangeboden van een fysiotherapeut, een logopedist en/of een ergotherapeut. Het is daarom van belang dat uw kind minimaal twee dagen in de week aanwezig is en therapie krijgt. We kunnen uw kind dan goed volgen in zijn/haar ontwikkeling. Tijdens de dag werken we tevens aan individuele- en groepsdoelen waarbij kinderen van elkaar leren. Onze medewerkers zorgen voor structuur en ontwikkelingsgerichte activiteiten.

Nieuwsgierig geworden? U bent van harte welkom om bij ons de sfeer te komen proeven en in een persoonlijk gesprek eventueel vragen en mogelijkheden te bespreken.

Dagindeling

Voor de jongste kinderen is de dagindeling minder strak geregeld dan voor de oudere kinderen. Dit omdat de jongste kinderen hun eigen eet- en slaapritme hebben. Wilt u een idee krijgen hoe een dag er concreet uitziet op onze kinderdagopvang? Dan verwijzen we u naar deze pagina over een dag op kinderopvang Zigzag.

Inspectierapporten

Jaarlijks voert de gemeente Amsterdam op grond van artikel 1.62, tweede lid van de Wet kinderopvang en kwaliteitseisen peuterspeelzalen een onaangekondigd wettelijk onderzoek uit op onze locatie. Dit onderzoek is gericht op de volgende punten:

  • het pedagogisch klimaat
  • de beroepskracht-kind-ratio
  • de eisen aan het personeel
  • aanvullende kwaliteitseisen voor Veiligheid en Gezondheid

Wilt u het hele onderzoek lezen? Dat kan. Hier vindt u het hele inspectierapport Kinderdagverblijf Zigzag Amsterdam-Zuid.

Sluitingsdagen

Locatie Amsterdam-Zuid is, op de volgende vaste feestdagen, gesloten:
Nieuwjaarsdag – hele dag
2e Paasdag – hele dag
Koningsdag – hele dag
Bevrijdingsdag – hele dag
Hemelvaartsdag – hele dag
2e Pinksterdag – hele dag
1e Kerstdag – hele dag
2e Kerstdag – hele dag

Nieuwsgierig geworden?

Adres en route

Amsteldijk 196
1079 LK Amsterdam
Telefoon. (020) 49 41 296 / (020) 30 32 889 (groepen)
E-mail: info@zigzagzorg.nl

zigzag staat voor
  • Zorgzaam
  • Innovatief & deskundig
  • Gelijkwaardig
  • Zichtbaar
  • Aandacht
  • Geborgen & hartelijk