Intensieve kindzorg

Een kinderdagopvang vinden voor een zorgintensief kind? Reguliere kinderdagverblijven bieden vaak niet de verpleegkundige of specialistische zorg die uw kind nodig heeft. Een Medisch Kinderdagverblijf (MKD) blijkt in de praktijk ook niet altijd de juiste plek. Bij Zigzag bent u wél aan het goede adres.

Wij zijn een verpleegkundig kinderdagverblijf voor chronisch of langdurige zieke kinderen tussen 0-4 jaar met een intensieve zorgvraag. Onze gediplomeerde pedagogische medewerkers en (kinder)verpleegkundigen geven uw kind alle (verpleegkundige) zorg en aandacht die het nodig heeft. Daarnaast stimuleren wij uw kind in zijn of haar ontwikkeling. Maar bovenal zijn wij een kinderopvang waar uw kind gewoon kind mag zijn!

Reguliere en complexe zorg

Onze (kinder)verpleegkundigen verlenen naast reguliere zorg ook complexe zorg aan uw kind. Of het nu gaat om medicatie, therapie of verpleegkundige zorg variërend van monitorbewaking en beademing tot het toedienen van zuurstof, ons team is gespecialiseerd in alle mogelijke vormen van intensieve zorg.

Naast verpleegkundige hulp bieden wij ook fysiotherapie, ergotherapie, muziektherapie  en logopedie aan op onze locaties.

Zigzag levert een bijdrage aan de balans

Voor wie?

Onze kinderdagopvang is er voor kinderen:

  • die afhankelijk zijn van extra zuurstof
  • met epilepsie (moeilijk instelbaar op medicatie)
  • die permanente of intermitterende monitoring nodig hebben
  • met infuustherapieën
  • die afhankelijk zijn van nierdialyse
  • met (ontregelde) diabetes
  • met een voedingsprobleem
  • met een meervoudige beperking
  • en ook voor kinderen met bijvoorbeeld astma, die niet mee kunnen komen op een gewoon kinderdagverblijf

Spelen, medicatie en therapie

Wij bieden een liefdevolle omgeving waar kinderen ondanks een ziekte of aandoening gewoon kind kunnen zijn. Onze groepen zijn sfeervol en huiselijk ingericht. Er is een eet- en knutseltafel, een buitenspeelplaats, een slaapkamer, een snoezelkamer en gevarieerd spelmateriaal. Verder knutselen, schilderen en zingen we veel. En er is uiteraard ook medische apparatuur aanwezig zoals een beademing-set of een bloeddruk- en saturatiemeter.

Begeleiding

De kinderen spelen en leren in kleine groepjes. Er zijn altijd twee of drie begeleiders – (kinder)verpleegkundigen en pedagogisch medewerkers – aanwezig op de groep.

Balans

Als ouder van een zorgintensief kind is het vaak lastig om een goede balans te vinden tussen zorg voor uw kind aan de ene kant en werk, gezin en ontspanning aan de andere kant. Wij hopen daarbij te helpen. Terwijl uw kind bij ons in een veilige, beschermde omgeving is, kunt u zich als ouders richten op andere activiteiten. Deze manier van gedeelde zorg ontlast u als ouder en ontlast uw gezin. De ervaring leert dat dit een positief effect heeft op uw dagelijks leven.

Bijdrage in kosten

Om in aanmerking te komen voor een plaatsing op ons verpleegkundig kinderdagverblijf  is een indicatie nodig. Zigzag biedt zorg in het kader van de Zorgverzekeringswet (Zvw). Daarnaast biedt Zigzag ook zorg in het kader van de Jeugdwet. Deze zorg wordt geleverd middels Zorg in Natura (ZIN) of een Persoons Gebonden Budget (PGB).

Een verwijzing van de specialist is een voorwaarde om in aanmerking te komen voor deze vorm van zorg. Heeft u vragen hierover of wilt u ondersteuning bij de aanvraag? Laat het ons weten, wij helpen u graag!

Wie zijn wij?

Zigzag is een verpleegkundig kinderdagverblijf voor kinderen van 0-4 jaar met een (chronische) ziekte, langdurige ziekte en/of beperking. Kortom: voor ieder kind dat intensieve zorg en nét dat beetje extra aandacht nodig heeft om op te groeien tot een zelfstandig individu.

Wij hebben jarenlange ervaring op het gebied van kindzorg en bieden de voorwaarden, de zorg, de aandacht en de voorzieningen om uw kind op de juiste manier te stimuleren zodat het zich zo goed mogelijk kan ontwikkelen. Ons team bestaat uit betrokken, gepassioneerde en gediplomeerde (kinder)verpleegkundigen en pedagogisch medewerkers. Wij garanderen uitstekende zorg en hopen een bijdrage te kunnen leveren aan de balans tussen de zorg voor uw kind en de zorg voor uzelf.

U vindt ons in Amsterdam-Zuid, Amsterdam-West, Hoorn en in Zaandam.

zigzag gewoon bijzonder voor uw kind!